Bildiri Gönderimi
Bildirilerin Tam metni "Bildiri Gönderimi" bağlantısından "Dosya Gönder" bağlantısı ile sisteme yüklenmelidir.
Tam Metin Yazım Kuralları
Ana Metin
1. Sempozyuma gönderilecek bildirilerin tam metinleri, A4 boyutlarında üst, alt, sağ ve sol boşluk 2,5 cm bırakılarak (16 x 24,7'lik alana) 1,5 aralıklı, 12 Punto, Times New Roman (Türkçe) yazı biçimi kullanılarak iki yana yaslı düz metin ve satır sonu heceleme kullanılmadan yazılmalıdır. Her bölümde paragraflar 1cm içe girinti yapılarak başlatılmalıdır. Bildiri metinleri microsoft word kelime işlemci yazılımı ile 15 sayfadan daha fazla olmamalıdır.
2. Yazılar başlık, özet (Türkçe ve İngilizce), anahtar kelimeler, ana metin (giriş, yöntem, bulgular, tartışma, sonuç ve öneriler, kaynaklar), yazar notları ve yazışma adresi bölümlerini içermelidir. Bölüm başlıkları büyük harfle girinti yapılmadan, paragrafın ilk cümlesi ise 1cm girinti yapılarak yazılmalıdır. Tüm sayfalar (1, 2,...) şeklinde sayfa altı ve ortada yer alacak şekilde numaralandırılmalıdır.
a) Başlık: Önce Türkçe, hemen arkasından da İngilizce başlık verilmelidir. 3-12 kelimeden oluşan makalenin başlığı altında yazarların ad-soyadları verilmelidir. Yazarın akademik ünvanı, çalıştığı kurum ve bölümü ise isim bölümünün altına yazmalıdır. Çok gerekli olmadıkça başlıkta kısaltma kullanılmamalıdır. Bunun yanında, düzetmeleri kabul edecek yazarın yazışma adresi, elektronik posta adresi, fax ve telefon numarası yazışma adresi bölümünde belirtilmelidir.
b) Özet ve anahtar sözcükler: Özet, Türkçe ve İngilizce özet olmak üzere her iki dilde 'Özet' baslıkları altında 10 punto 100-150 kelime arasında olacak sekilde hazırlanmalıdır. Anahtar kelimeler (en çok 5) Türkçe özetin altında 'Anahtar Kelimeler' ve İngilizce özetin altında 'Key Words' başlığı kullanılarak verilmelidir. Özetin, çalışmanın amaç, yöntem, içerik ve sonuçlarına ilişkin kritik bilgiler yansıtmasına özen gösterilmelidir.
c) Ana metin: Yeni bir sayfadan baslamalıdır. Bildirilerdeki ana metin sırasıyla (1. Giriş, 2. Yöntem, 3. Bulgular 4. Tartışma, 5. Sonuç ve Öneriler, 6. Kaynaklar) bölümlerinden oluşmalıdır. Bildiri başlığı ana metnin ilk sayfasında da yer almalı ve başlıktan sonra, "Giriş" alt baslığı yazılarak paragraf ile metne baslanmalıdır.
Giriş bölümü, yapılan arastırma ile ilgili olarak, literatürdeki yaklaşım ve bulguları, arastırmanın gerekçelerini içermelidir.
Yöntem bölümünde araştırmanın tasarımı, örneklem, veri toplama araçları ve kullanılan materyaller, verilerin analizi ve yorumlanması hakkında gerekli açıklamalar yapılmalıdır.
Bulgular bölümünde elde edilen nitel ve/veya nicel veriler sunulmalıdır.
Tartışma bölümü, araştırma bulgularının literatür ışığında açıklanmasını, ilişkilendirilmesini içermelidir.
Sonuç ve Öneriler bölümü, araştırmadan elde edilen bulgulardan ulaşılan sonuçları ve bu sonuçlara dayalı önerileri içermelidir..
d) Kaynaklar: Yeni bir sayfadan başlamalıdır. Metin içinde belirtilen tüm kaynaklar 'Kaynaklar' listesi içinde APA (American Psychological Association, 6th ed). sitiline uygun olarak ve alfabetik sırada yer almalıdır.
Metin içinde kaynaklara atıfta bulunurken yazarların soyadları ve yayın tarihi varsa sayfa numaraları kullanılır.
Ayrıca aynı yazar veya yazarlara ait ayni yıl içerisinde yayınlanmış birden fazla kaynağa atıfta bulunulmus ise kaynaklara (a, b) seklinde ekler kullanılmalıdır. e) Ekler yeni bir sayfadan başlamalıdır. Çok gerekli değilse, ek verilmemelidir. Ölçme araci geliştirmeye yönelik çalismalarda, aracı olusturan tüm maddeler metin içinde ya da ek olarak mutlaka verilmelidir (10 punto verilebilir).
Şekil ve Tablolar
a)Tablolar her bir tablo bölünmeden en az 10 punto kullanılarak aynı sayfa içerisinde verilmelidir. Tablo numarası ve Tablo başlığı tablonun üstünde kelimelerin ilk harfleri büyük ve italik olarak yer almalıdır.
b) Şekil başlıkları ve şekiller diğer sayfaya taşmadan aynı sayfa içerisinde verilmelidir. Şekil numarası ve şekil başlıkları kelimelerin ilk harfleri büyük olarak aynı sayfada, şeklin altında ve italik olarak verilmelidir.
Yazışma Adresi
Yazışma adresi yeni bir sayfadan baslamalıdır.Yazar/ yazarların iletişim bilgilerii bu bölümde yer almalıdır. Eğer araştırma bir tez çalışmasının özeti ise veya araştırmayı destekleyen kurum(lar) var ise bu bölümde belirtilmelidir.